2009. február 17., kedd

Spenótos Penne, Karamellizált zöldségek






Kis hamis vagyok mert nem egészen karamellizált zöldségek de finom édes borban párolt és borban karamellizált!
Hozzávalók (6 adag - elfogyott a családban)
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 25 g vaj
  • 35 g cukor
  • só, bors
  • 300 g spenót (mirelitet használtam)
  • 300-500 g penne tészta (a mennyisége attól függ mennyire akarunk szaftos tésztát, enyém kicsit szárazabb lett, mert fél kiló tésztával dolgoztam. szerintem a 350-400 g a legideálisabb)
  • bébirépa ízlés szerinti mennyiség (mirelit)
  • brokkoli szintén ízlés szerint (mirelit)
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl alaplé (vagy húsleveskockából)
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés
A tésztát megfőztem és összekevertem a mirelit spenóttal, amit előtte felolvasztottam. Nem főzelék, csak natúr spenót. nyersen. A vitamin megmaradt és fini is volt!

Az olajat + vajat felmelegítettem, elolvasztottam, ezen megpirítottam a hagymát, majd rádobtam a kiengedett bébirépát és brokkolit. Pirította/pároltam kicsit, majd felöntöttem 2,5 dl alaplével és elfőztem a levét. Miután elfőtt kicsit megborsoztam és hagytam hogy tovább forrósodjon és piruljon. Ekkor öntöttem alá a bort, és ezt is elfőztem, mikor már csak kicsi volt benne csináltam egy mélyedést a serpenyő közepén és odatettem a cukrot, és kicsi kavargatással hagytam h elolvadjon megbarnuljon, majd az egészet összekevertem, majd hozzáadtam a tésztát és jól összeforgattam, összekavartam. És megettük:)

Lehet kicsit bonyolult, de hirtelen ez az ötlet jutott eszembe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése