Kis hamis vagyok mert nem egészen karamellizált zöldségek de finom édes borban párolt és borban karamellizált!
Hozzávalók (6 adag - elfogyott a családban)
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 25 g vaj
- 35 g cukor
- só, bors
- 300 g spenót (mirelitet használtam)
- 300-500 g penne tészta (a mennyisége attól függ mennyire akarunk szaftos tésztát, enyém kicsit szárazabb lett, mert fél kiló tésztával dolgoztam. szerintem a 350-400 g a legideálisabb)
- bébirépa ízlés szerinti mennyiség (mirelit)
- brokkoli szintén ízlés szerint (mirelit)
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2,5 dl alaplé (vagy húsleveskockából)
- 1 dl fehérbor
A tésztát megfőztem és összekevertem a mirelit spenóttal, amit előtte felolvasztottam. Nem főzelék, csak natúr spenót. nyersen. A vitamin megmaradt és fini is volt!
Az olajat + vajat felmelegítettem, elolvasztottam, ezen megpirítottam a hagymát, majd rádobtam a kiengedett bébirépát és brokkolit. Pirította/pároltam kicsit, majd felöntöttem 2,5 dl alaplével és elfőztem a levét. Miután elfőtt kicsit megborsoztam és hagytam hogy tovább forrósodjon és piruljon. Ekkor öntöttem alá a bort, és ezt is elfőztem, mikor már csak kicsi volt benne csináltam egy mélyedést a serpenyő közepén és odatettem a cukrot, és kicsi kavargatással hagytam h elolvadjon megbarnuljon, majd az egészet összekevertem, majd hozzáadtam a tésztát és jól összeforgattam, összekavartam. És megettük:)
Lehet kicsit bonyolult, de hirtelen ez az ötlet jutott eszembe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése