A pizzával sikeresen elfogyasztottam az összes lisztet, így nem tudtam estére semmilyen sütit sütni. A megfázásom végett pedig semmi kedvem nem volt elvonszolni magam a boltig, így beugrott, hogy a múltkori bevásárlókörúton vettem széles metélt tésztácskát. Így született meg a grízes tészta ötlet, amit mellesleg először készítek:D
Akik szintén elsősök ne féljenek a gríz megpirításától, mert én első nekifutásra csak halványra pirítottam és éreztem amikor már a tésztám is kész volt, hogy ez így nem lesz jó... így újat készítettem és megérte:D Mert így olyan finom lett a grízes tésztám mint amit anno az oviban kaptam:)
Hozzávalók
- 75 g gríz (búzadara)
- 250 g szélesmetélt
- 2 ek olaj
- só
- cukor, porcukor
- baracklekvár
Egy akkora lábasban hevítettem olajat amiben úgy gondoltam hogy a tészta is elfér. Miután felhevült beleszórtam a grízt, sót, és addig pirítottam, kavargattam persze folyamatosan míg jól megbarnult!
Felöntöttem forró vízzel! Forró vízzel, ez fontos, annyira hogy ellepje. Nem kell szívinfarktust kapni tényleg nagyon füstöl:D
Levettem a tűzről, lefedtem és mindenféle lekelődés nélkül 20 percre úgy hagytam.
Ez idő alatt elkészítettem a tésztát. Ezt nem részletezem:)
Ha a gríz ideje lejárt , egy fakanállal jól összekavarom,
feltöröm ha nagyon összeállt, rászedem a forró tésztát, ezt a gázon végzem, szóval pár percig pirítom ahogy összekeverem a tésztát a grízzel és kész:)
Amint elkészült, kiszedtem én magamnak kristálycukrot szórtam rá és a lekvárt. Az édesszájúak jól megporcukrozhatják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése