2009. február 3., kedd

Grízes tészta, házi baracklekvárral



A pizzával sikeresen elfogyasztottam az összes lisztet, így nem tudtam estére semmilyen sütit sütni. A megfázásom végett pedig semmi kedvem nem volt elvonszolni magam a boltig, így beugrott, hogy a múltkori bevásárlókörúton vettem széles metélt tésztácskát. Így született meg a grízes tészta ötlet, amit mellesleg először készítek:D
Akik szintén elsősök ne féljenek a gríz megpirításától, mert én első nekifutásra csak halványra pirítottam és éreztem amikor már a tésztám is kész volt, hogy ez így nem lesz jó... így újat készítettem és megérte:D Mert így olyan finom lett a grízes tésztám mint amit anno az oviban kaptam:)
Hozzávalók
  • 75 g gríz (búzadara)
  • 250 g szélesmetélt
  • 2 ek olaj
  • cukor, porcukor
  • baracklekvár
Elkészítés
Egy akkora lábasban hevítettem olajat amiben úgy gondoltam hogy a tészta is elfér. Miután felhevült beleszórtam a grízt, sót, és addig pirítottam, kavargattam persze folyamatosan míg jól megbarnult!

Felöntöttem forró vízzel! Forró vízzel, ez fontos, annyira hogy ellepje. Nem kell szívinfarktust kapni tényleg nagyon füstöl:D

Levettem a tűzről, lefedtem és mindenféle lekelődés nélkül 20 percre úgy hagytam.
Ez idő alatt elkészítettem a tésztát. Ezt nem részletezem:)

Ha a gríz ideje lejárt , egy fakanállal jól összekavarom,

feltöröm ha nagyon összeállt, rászedem a forró tésztát, ezt a gázon végzem, szóval pár percig pirítom ahogy összekeverem a tésztát a grízzel és kész:)

Amint elkészült, kiszedtem én magamnak kristálycukrot szórtam rá és a lekvárt. Az édesszájúak jól megporcukrozhatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése