2009. február 17., kedd

Hagymás Gombás "Kumplika"! Isteni!


Rakott Krumplinak indult hagymával meg gombával, de a végén össze kellett kevernem hogy jól összeálljon az íze meg jól megsüljön.

Hozzávalók 2 főre
  • 500 g krumpli
  • 155 g gomba
  • 100 g lilahagyma
A fűszerkeverékem
  • 1 tk só
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 2 g apróra vágott petrezselyem
  • 1/2 tk bors
  • 2 tk pirosarany
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek olaj de ne egyből tedd bele!!
A fűszerkeveréket előre összekeverem, még mielőtt bármibe kezdenék, hogy érjenek a finom ízek.
Elkészítés
A krumplit felkarikáztam, akárcsak a hagymát, de a képek magukért beszélnek.
Az utolsó réteg krumplira tettem a szószomat amibe belekevertem 3 evőkanál olajat közvetlenül a rácsurgatás előtt, és apróra vágott gombával fejeztem be. bár tök mind1, mert összefonnyad:D
Én 40 percig sütöttem 200 fokon légkeverésesen, de szerintem a 220 is jo, mert hamarabb kész és ropogósobb. 30. percnél kivetem és átkavartam az egészet, majd visszatettem, még pirulni. nagyon jó íze van! kis sózást még elbírt a végén.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése