2009. február 17., kedd

Pirított tejfölös bacon-ös csirkemáj



Mikor először megfordult a fejemben azt gondoltam túl tömény, de még a számomra legkedvesebb ember, a párom, aki nem is szereti a májat is megnyalta mind a 10 ujját!
Nagyon finom. Sajnos a képek nem adják vissza az ízt, amit produkál, de érdemes kipróbálni, mert egyszerű, finom, és olcsó!

Hozzávalók
  • 500 g máj - lehet benne szív is aki szereti és kap:) 640 kcal
  • 100 g bacon 486 kcal
  • 175 g tejföl (12%-os zsírtartalom) 248 kcal
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só,bors
Összesen: 1374 kcal Kb. 3-4 adag. 1 adag: 343 kcal

Elkészítés
A májat alaposan megmostam, leszedtem a hártyát róla. Ezután felcsíkoztam a bacon-nel együtt.
A Bacont jól megpirítottam, ha kisült a zsírja rádobtam a májat és erős lángon folyamatos kevergetés mellett pirítottam. Miután kívülről megpirult, és én bevallom szét is vágtam egyet és miután megbizonyosodtam hogy rózsaszín belül hozzáadtam a zúzott fokhagymát, borsoztam, majd ráöntöttem a tejfölt és összeforraltam. Ha már eléggé puha sózd meg és még tehetsz rá borsot is ha úgy tetszik.
Én savanyú dinnyével ettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése