Mikor először megfordult a fejemben azt gondoltam túl tömény, de még a számomra legkedvesebb ember, a párom, aki nem is szereti a májat is megnyalta mind a 10 ujját!
Nagyon finom. Sajnos a képek nem adják vissza az ízt, amit produkál, de érdemes kipróbálni, mert egyszerű, finom, és olcsó!
Hozzávalók
- 500 g máj - lehet benne szív is aki szereti és kap:) 640 kcal
- 100 g bacon 486 kcal
- 175 g tejföl (12%-os zsírtartalom) 248 kcal
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só,bors
Elkészítés
A májat alaposan megmostam, leszedtem a hártyát róla. Ezután felcsíkoztam a bacon-nel együtt.
A Bacont jól megpirítottam, ha kisült a zsírja rádobtam a májat és erős lángon folyamatos kevergetés mellett pirítottam. Miután kívülről megpirult, és én bevallom szét is vágtam egyet és miután megbizonyosodtam hogy rózsaszín belül hozzáadtam a zúzott fokhagymát, borsoztam, majd ráöntöttem a tejfölt és összeforraltam. Ha már eléggé puha sózd meg és még tehetsz rá borsot is ha úgy tetszik.
Én savanyú dinnyével ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése