2009. január 31., szombat

Brokkolifasírt

Nem is gondoltuk hogy ilyen fini és laktató lesz. Főleg hogy a sárgaborsófőzelékhez ettük.
Egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók
  • 450 g brokkoli (enyém mirelit volt, mert csak ezt kaptam) (108 kcal)
  • 68 g kaliforniai paprika (17 kcal)
Fűszerek
  • 1-1 ek ételízesítő
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 2 tk kurkuma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1/4 tk őrölt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma (3 g) (4 kcal)
  • 2-3 ek zabkorpa (8-12 g) (38 kcal)
  • 2 ek olaj a sütéshez (36 kcal)
16 db-ot sütöttem összesen. Kcal: 202 1 db kalóriaértéke: 13 kcal :D:D
Elkészítés
Felforraltam a vizet majd beleöntöttem a darabolt brokkolit, 1 evőkanál vegetával megfőzöm. Akkor jó ha már kicsit puha. Nem kell sokáig főzni mert akkor nem marad benne vitamin. Leszűrtem, és kiturmixoltam a botmixeremmel. Beletettem a fűszereket:só, bors, kurkuma, pirospaprika, gyömbér, ételízesítő, kaliforniai paprika)

Jól összekevertem, ráreszeltem a fokhagymát
és hozzáadtam a zabkorpát. Ezt ismét jól összekevertem.

Kis gombócokat gyúrtam belőle

Utána fogtam egy nagy serpenyőt, felhevítettem
benne az olajat és megsütöttem a fasírtok mindkét oldalát.

Aki nem diétázik kisütheti rendesen olajban:)

Nyami volt, mind elfogyott!

1 megjegyzés:

  1. hát...én nem sütöttem volna ennyire szenesre inkább picivel több olajban.de a színe nagyon egészséges :D

    VálaszTörlés