Hozzávalók
- 2 csirkemell
- 10 dkg mirelit spenót
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 30 g délhús kolbász
- 20 g teavaj
- 2 dl fehérbor (én édeset használtam)
- só, fehér és fekete bors és ha akarsz magyaros fűszerkeverék
- olivaolaj
Fogtam a csirkemellet és jól besóztam, frissen őrölt borssal beborsoztam és egy kevés magyaros fűszerkeverékkel.
Ezután fogtam a agy serpenyőt, felhevítettem benne az olajat majd rádobtam a husikat, és jól megpirítottam őket! Nem kell félni ha füstöl, a lényeg hogy jól megpiruljon!
Amikor már eléggé megpirult aláöntöm a 2 dl bort és elmenekülök mert nagyon hangos:D
Megvárom míg a bor elfő alóla, ha ez megvan és egy sűrű lötyi van alatta akkor kész is mehet a tepsibe vagy jénaiba, ami van otthon. De mielőtt belefektetem a jénaiba alárakok néhány szelet szalámit. Ha ezzel a délhús mixxel dolgozunk nem kell félni nem lesz tömény, ert az olyat én sem szeretem. Bár ez a kolbász dolog párom kívánsága volt:) Tehát az aljára teszünk szalámint és erre fektetjük a husikat.
A fokhagymát megzúztam és azzal bekentem a husokat, majd mindkét húsra tettem 2-2 szelet kolbászkát (vékony), erre jött a spenót és a vajacskák feldarabolva.
Ezután nemsokára kész is vagyunk, már csak a sajtot kell rátenni! Nem nagyon szeretek sajtot reszelni, mert mindig be kell kapni a kicsi darabot ami megmarad:D Így mindenkinek ajánlom a Braun aprítót. Saturnba/Electronicsba tuti lehet kapni. Persze ez nem a reklám helye! De tényleg annyira jól megreszeli/darálja a sajtomat, hogy csak na. Időspórolás:) És persze másra is jó.
Tehát rámegy a sajt + 1 pici tej az aljára, és a tetejére ráöntötem a maradék serpeyőben maradt zaftot.Nem volt valami guszta az eredmény így de a végén mire megsült nyami:):):)
És a szalámikat is meg lehet enni a sajttal! Nem muszáj a husihoz, ha este megéhezünk rápakoljuk a kis bagettre megmelegítjük és melegszendvics:)
És a szalámikat is meg lehet enni a sajttal! Nem muszáj a husihoz, ha este megéhezünk rápakoljuk a kis bagettre megmelegítjük és melegszendvics:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése