- 250 g sárgaborsó (802 kcal)
- 1 kis fej hagyma 50 g (20 kcal)
- 1 gerezd fokhagyma 4 g (5 kcal)
- 1-2 sárgarépa (én 104 g-ot használtam fel) (42 kcal)
- 1 babérlevél
- 2 ek olivaolaj (36 kcal)
- 0,5 alapleves +0,5 l víz 1 evőkanál vegetával (ha van 1 l alaplevesed akkor úgy ha nincs akkor 1 l víz + leveskocka)
Elkészítés
Elvileg egy éjszakára be kell áztatni de tegnap pont lebetegedtem és elfelejtettem, így csak 1 órára áztattam be. Leszűrtem és 3x átmostam jó alaposan.
1.Fogtam egy lábast felhevítettem az olajat majd rádobtam a hagymát és 1-2 percig pirítottam
2. Utána hozzáadtam a borsót.
3. Ezt felöntöttem a levessel, hozzáadtam a sárgarépát a babérlevelet és belenyomtam a fokhagymát.
4.Fedő alatt 1 órán át főztem(néha nézzünk rá, és ha kell pótoljuk a vizet, vagy levest- nekem nem kellett), hogy jó pépes legyen, kivettem a babérlevelet és botmixerrel leturmixoltam.
Nekem ez inkább leves lett mint főzelék, de isteni volt! Kétszer is szedtünk belőle. Tejföllel, vagy egy kis pirospaprikával díszíthető. A diéta miatt mi elhagytuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése