2009. január 21., szerda

Rozmaringos-citromos sült csirkecombocskák

2 főre

  • 5-6 db alsó pipicomb (kb 0,5 kg)
  • Frissen őrölt bors
  • 1 citrom felkarikázva
  • 4-5 db hámozatlan fokhagymagerezdek
  • Friss vagy szárított rozmaringlevelek

Összesen: 730 kalória 1 főre: 365 kcal



Elkészítés

A combokat alaposan megmostam. Mindig így teszek ki tudja kik fogdosták össze :D . Bedörzsöltem őket sóval, borssal, egy jól záródó műanyag edénybe raktam őket, közéjük raktam a felkarikázott citromot és a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Ha a rozmaring szárított azt is bele kell dörzsölni. Ha ez kész lezárjuk és mehet a hűtőbe pár órára pihenni, ha nagyon fáradt akkor megengedhetjük neki, hogy egy egész éjszakát átaludjon odabenn. Meghálálja, mert a fűszerek még jobban átjárják.

A sütés

Egy tepsit kibéleltem alufóliával, hogy könnyebb legyen majd elmosni:) Ebbe átrepültek a husikák én meg alájuk öntöttem fél pohár vizet. A tepsit beborítottam alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig pároltam. Akkor jó a dolog ha színtelen lé buggyan ki belőle szúrás hatására, és jó puha. Ezután csak rá kell pirítanunk, hogy szép barna és ropogós legyen. Az alufóliát ne felejtsd el levenni :D .Én légkeveréses funkcióval csináltam. Akinek van légkeveréses felső grill funkciója az azzal csinálja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése