Hozzávalók 1 főre
- 1 db alma (kb. 130 g= 40 kcal)
- 1 banán (130 g=136 kcal)
- 10 g mandula amit ledarálunk vagy apróra vágunk (62 kca)
- 10 g méz (30 kcal)
- Fahéj ízlés szerint
Elkészítés
Rétegezzük a gyümölcsöket, amíg el nem fogy. Almával kzdünk és banánnal fejezzük be, a tetejét megszórjuk fahéjjal, lelocsoljuk amézzel majd megszórjuk a darált mandulával és 180 fokon fél óra alatt megsütjük. Lehet elég a 20 perc is mert én először csak 140-160 fokon sütöttem, mert féltettem a tányérkát, de semi baja nem lett végül:) Akkor van kész ha megpirult a tetején a mandula.
Nálam így készült:
1 réteg alma
1 réteg banán
Megint 1 réteg ama
Újabb réteg banán
Ezt megszórtam fahéjjal , rádobtam a mandulát és bement a sütőbe.
Mikor kész lett így nézett ki
És a párom repetázni akart aki nem is szereti a gyümölcsöt:D
:) Ez nagyon fincsi!! Én nagyon édesszájú vagyok, úgyhogy megbolondítottam még pár szem kimagozott, felaprított datolyával, kókuszreszelékkel is, de el tudok képzelni a legaljára egy pár ananászkockát is, pláne kicsit grillesre süti a sütő...mmmm:)))!
VálaszTörlésSzilvi