2009. január 30., péntek

Almás-Banános Rakottas

Ez egy nagyon egyszerű és finom csemege. Gyümölcsnaposoknak meg maga a kánaán mert olyan mint az almás pite. Mivel fáradt voltam Jamie Oliver tálkáit hívtam segítségül és így csak 2 adagot készítettem belőle. Egyet magamnak, egyet meg páromnak. De természetesen nagyobb adagba is megcsináhatjuk mondjuk egy jénaiba, mert legközelebb én is így fogom, annyira finom.

Hozzávalók 1 főre
  • 1 db alma (kb. 130 g= 40 kcal)
  • 1 banán (130 g=136 kcal)
  • 10 g mandula amit ledarálunk vagy apróra vágunk (62 kca)
  • 10 g méz (30 kcal)
  • Fahéj ízlés szerint
Összesen: 268 kcal

Elkészítés

Rétegezzük a gyümölcsöket, amíg el nem fogy. Almával kzdünk és banánnal fejezzük be, a tetejét megszórjuk fahéjjal, lelocsoljuk amézzel majd megszórjuk a darált mandulával és 180 fokon fél óra alatt megsütjük. Lehet elég a 20 perc is mert én először csak 140-160 fokon sütöttem, mert féltettem a tányérkát, de semi baja nem lett végül:) Akkor van kész ha megpirult a tetején a mandula.
Nálam így készült:
1 réteg alma

1 réteg banán

Megint 1 réteg ama

Újabb réteg banán

Ezt megszórtam fahéjjal , rádobtam a mandulát és bement a sütőbe.

Mikor kész lett így nézett ki

És a párom repetázni akart aki nem is szereti a gyümölcsöt:D

1 megjegyzés:

  1. :) Ez nagyon fincsi!! Én nagyon édesszájú vagyok, úgyhogy megbolondítottam még pár szem kimagozott, felaprított datolyával, kókuszreszelékkel is, de el tudok képzelni a legaljára egy pár ananászkockát is, pláne kicsit grillesre süti a sütő...mmmm:)))!
    Szilvi

    VálaszTörlés