Sab módra természetesen!
Hozzávalók
- 2-3 gerezd fokhagyma (3 g=4 kcal)
- 1 nagy szál sárgarépa (165 g=66 kcal)
- 1-2 kisebb fej vöröshagyma (65 g=26 kcal)
- Negyed fej káposzta (150 g=48 kcal)
- barilla durum spagetti tészta (300 g szárazon) (1074 kcal)
- Szójaszósz ízlés szerint (Kikkoman a legfinomabb)
- só, bors, őrölt chilli
- 2 evőkanál olívaolaj (36 kcal)
Ami fontos! A szójaszószból sötétebbet, illetve sűrűbbet vegyünk. Sajnos én most nem jutottam hozzá jobb fajtához, csak Heinz-et tudtam venni, de ezt nem ajánlom ehhez a tésztához mert nem annyira finom ileltve nem elég erős hogy átvegye ezt a lightos szójaszószos ízt. Természetesen jó, és ehető mert nekünk elfogyott mind:):) De ha tudunk kikkomant vegyünk. Ha pesti vagy a Rózsakertben a susi étterem bolti részén lehet venni:)
Előkészületek
a tésztát feltesszük főzni az előírásoknak megfelelően s míg elkészül:
- a fokhagymát felaprózzuk
- a sárgarépát,a káposztát és v.hagymát hosszú csíkokra vágjuk
- a fűszereket előkészítjük
Fogsz egy nagy serpenyőt és felhevíted az olajat.
1. A répát rádobod 1 percig pirítod. 1 perc elteltével rádobsz 2 csipet sót, késhegnyi borsot és chilit és további 1,5 percig pirítod.
2. ha letelt a 1,5 perc a répánál jöhet a káposzta amit 1 percig pirítunk.
3. Majd a hagyma amit szintén 1 percig pirítunk.
4. A fokhagyma és neki már csak 30 másodperc kell.
5. Hozzáöntjük as szójaszószt és 3-4 percig ebben pirítjuk/pároljuk.
6. Hozzáadjuk a tésztát és további 7 percig pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése