2010. január 12., kedd

90 napos diéta - helyes szétválasztás

Már sok változata megjelent a 90 napos diétának, emiatt sokan tanácstalanok, hogy most szénhidrát napon miért adnak meg olyan süteményt amibe tej és joghurt kell mikor azt csak fehérjenapon lehetne enni. Vagy miért tehetünk a pizzára zöldséget, ha az keményítőnapi.

Egy sütemény tejtermék és tojás nélkül nem igazán fog összeállni viszont más szerepet tölt be a süteményben mintha magába megennénk, valamint a joghurt és a tej fehérjetartalma elenyésző egy szelet húséhoz képest. Sokan nem is gondolnák de a zöldségekben is nagyon sok fehérje van, és keményítőnapon milyen sok zöldséget eszünk:) Igaz?

Már az eredeti 90 napos diétában is fogyasztottunk kalácsot vagy fagyit ami szintén tejjel és/vagy tojással készült. Így ezen a napon ne csodálkozzunk ha a sütiben van valamilyen tejtermék. Ha igyekezni akarunk a szétválasztással, akkor a déli tésztánk durumtészta legyen, ha pizza akkor ne legyen rajta sajt:)

A legtöbb kérdés a zöldségekkel kapcsolatban merült fel, mégis hogy van az ,hogy (most a femina receptjéről bezsélünk) a hús mellé párolt zöldbabot írnak. A zöldbab nem keményítőnapi?

Nos nem egészen. A 90 napos diéta minden nap (kivéve gyümölcsnap) engedélyezi a saláta korlátlan fogyasztását. Egyszóval vannak "salátazöldségeink" és a hüvelyesek/magas keményítőtartalmúak.
Aszerint nézzük a zöldségeket, hogy mennyi a a szénhidrát/keményítőtartalma. Ha alcsony bármelyik napon fogyaszthatjuk, ha magas csak keményítő.

Bármelyik nap fogyasztható

* Brokkoli
* Bimbós kel
* Cékla
* Cukkíni
* Csicsóka
* Karalábé
* Karfiol
* Káposzta
* Kelkáposzta
* Kínai kel
* Padlizsán
* Paradicsom
* Paraj
* Patiszon
* Spárga
* Rebarbara
* Retek
* Sárgarépa
* Sóska
* Tök
* Zeller
* Zöldbab

Csak keményítőnapon

* Burgonya
* Kukorica (főző,pattogatott)
* Lencse
* Sárgaborsó
* Szárazbab
* Zöldborsó
* Sütőtök
* Rizs

Természetesen bárki megcáfolhatja! Én ezt így gondolom, nekem így vált be. De nem vagyunk egyformák. Van olyan ember aki a sütőtököt a gyümölcsnapra építette be és ugyanúgy tud fogyni. Nekem nem vált be megállította, vagy nagyon lelassította. Az avokádó viszont annál inkább beilleszthető számomra, így nálam minden gyümölcsnapon részt vesz.

1 megjegyzés: